• MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTEK KORZENNYCH BEZGLUTENOWA 600 g - PIĘĆ PRZEMIAN (PRODUKT SEZONOWY)

38.38
szt. Do przechowalni
Cena przesyłki 17.49
Paczkomaty InPost 17.49
Przesyłka kurierska 18.49
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.65 kg

Zamówienie telefoniczne: 691-913-157

Zostaw telefon
SKŁADNIKI
mąka OWSIANA (bezglutenowa), mąka ryżowa, cukier kokosowy, inulina, karob, przyprawy korzenne 2,5 % (cynamon, goździki, kardamon, imbir), błonnik bambusowy, łuska babki jajowatej, dwuwinian potasu, wodorowęglan sodu, sól kłodawska.
OPIS
Mieszanka na ciastka korzenne bezglutenowe.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Przesyp mieszankę do miski.
2. Dodaj jedno jajko i 200 g miękkiego masła.
3. Zagnieć ciasto. Owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na min. 1 godzinę.
4. Ciasto rozwałkuj na cienki placek pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wycinaj foremką dowolne kształty. Można je też formować w rękach.
5. Ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Piecz w temperaturze 180deg;C przez 12 - 18 minut w zależności od grubości ciastek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g*
Wartość energetyczna - 2077 kJ/498 kcal
Tłuszcz - 27 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 18 g
Węglowodany - 54 g
w tym cukry - 25 g
Błonnik - 7,7 g
Białko - 5,7 g
Sól - 0,73 g
*wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 1 jajka i 200 g masła.
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci