• MIESZANKA CIASTA UNIWERSALNA NISKOBIAŁKOWA BEZGLUTENOWA 500 g - GLUTENEX

28.94
szt. Do przechowalni
Cena przesyłki 17.49
Paczkomaty InPost 17.49
Przesyłka kurierska 18.49
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.55 kg

Zamówienie telefoniczne: 691-913-157

Zostaw telefon
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana, skrobia PSZENNA bezglutenowa, błonnik roślinny, substancje zagęszczające (guma guar; sól sodowa karboksymetylocelulozy, guma celulozowa), glukoza, cukier, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny).
OPIS
Uniwersalna mieszanka ciasta, możesz ją wykorzystać do zagęszczania sosów, sporządzania naleśników, pierogów, makaronów i ciast.
Przepis na chleb:
500 g mieszanki wymieszać z 8 g drożdży instant. Dodać 15 g cukru, 5 g soli, 20 g oleju i 500 g wody o temperaturze 35deg;C.
Wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Ciasto umieścić w wysmarowanym olejem formach do 1/3 wysokości.
Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 20 minut.
Na dolną półkę wstawić blachę i nagrzać go do 240deg;C.
Wyrośnięte ciasto posmarować wodą, wstawić do nagrzanego piekarnika.
Na umieszczoną blachę wlać 100 ml zimnej wody w celu zaparowania.
Chleb wypiekać przez 35 - 45 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1518 kJ/358 kcal
Tłuszcz: 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 85 g
w tym cukry: 2,0 g
Białko:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci