-
MIESZANKA NA CHLEB ORKISZOWO - ŻYTNI BIO 500 g - BIO LIFE (PODLASKIE MĄKI)
Symbol:
29.17
Cena przesyłki | 17.49 |
Dostępność | Średnia dostępność 38 szt. |
Waga | 0.51 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5901785342802 |
Zamówienie telefoniczne: 691-913-157
Zostaw telefon |
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ chlebowa*, mąka ŻYTNIA chlebowa*, zakwas ŻYTNI*, drożdże*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
W opakowaniu znajduje się saszetka z drożdżami bio.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Do miski wsypać 500 g mieszanki do wypieku chleba wraz z drożdżami, które znajdują się w saszetce wewnątrz opakowania, następnie dolać 350 ml letniej wody (o temperaturze około 36deg;C) i dokładnie wymieszać.
2. Wyłożyć formę do wypieku papierem do pieczenia lub nasmarować olejem.
3. Wymieszaną masę, przełożyć do formy i przykryć ściereczką do wyrośnięcia (na około 2 godziny do podwojenia objętości).
4. Wstawić formę do piekarnika nagrzanego do temperatury 230deg;C, piec 15 minut na dolnej grzałce, następnie ustawić temperaturę na 200deg;C, zmienić grzanie na góra-dół i piec jeszcze około 25 minut do momentu powstania brązowej skórki.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1390 kJ/332 kcal
Tłuszcz: 1,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 68,6 g
w tym cukry: 0,7 g
Białko: 10,2 g
Sól: 2,0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SEZAM, SOJĘ, orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
mąka z PSZENICY ORKISZ chlebowa*, mąka ŻYTNIA chlebowa*, zakwas ŻYTNI*, drożdże*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
W opakowaniu znajduje się saszetka z drożdżami bio.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Do miski wsypać 500 g mieszanki do wypieku chleba wraz z drożdżami, które znajdują się w saszetce wewnątrz opakowania, następnie dolać 350 ml letniej wody (o temperaturze około 36deg;C) i dokładnie wymieszać.
2. Wyłożyć formę do wypieku papierem do pieczenia lub nasmarować olejem.
3. Wymieszaną masę, przełożyć do formy i przykryć ściereczką do wyrośnięcia (na około 2 godziny do podwojenia objętości).
4. Wstawić formę do piekarnika nagrzanego do temperatury 230deg;C, piec 15 minut na dolnej grzałce, następnie ustawić temperaturę na 200deg;C, zmienić grzanie na góra-dół i piec jeszcze około 25 minut do momentu powstania brązowej skórki.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1390 kJ/332 kcal
Tłuszcz: 1,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 68,6 g
w tym cukry: 0,7 g
Białko: 10,2 g
Sól: 2,0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SEZAM, SOJĘ, orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- Producenci