• Szkoła cukiernictwa.

Symbol: 9788381440400-0
84.62
szt. Do przechowalni
Cena przesyłki 0
Darmowa dostawa 0
ORLEN Paczka 0
Paczka w RUCHU 15.99
Paczkomaty InPost 17.49
Przesyłka kurierska 18.49
Mały gabaryt 25
Mały gabaryt(Pobranie) 35
Duży gabaryt 35
Duży gabaryt(Pobranie) 45
Mała paleta 55
Mała paleta(Pobranie) 65
Przesyłka kurierska niestandardowa 75
Przesyłka kurierska niestandardowa (Pobranie) 85
Średnia paleta 100
Średnia paleta (Pobranie) 110
Duża paleta 150
Duża paleta (Pobranie) 160
Przesyłka kurierska d.rozmiar 175
Paleta XXL 240
Paleta XXL (Pobranie) 250
Dostępność Mało
Waga 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne: 691-913-157

Zostaw telefon
Szefowie kuchni z prestiżowej szkoły gotowania Cordon Bleu prezentują ponad 100 przepisów cukierniczych zilustrowanych i objaśnionych krok po kroku. Jest to propozycja różnorodnych przepisów: od wielkich popularnych klasyków ciastkarstwa (typu ciasto opera czekoladowo-pistacjowe, ciasto Trzech Króli, tort szwarcwaldzki, placek z truskawkami, makaroniki z malinami itd.); poprzez łatwe, rodzinne przepisy (czekoladowe micuits, muffiny z mango i z czekoladą, gorące suflety waniliowe, tartę Tatin z jabłkami itd.); po przepisy innowacyjne (ptysie z yuzu i z czekoladą, kostki waniliowe z fiołkami krystalizowanymi, tartaletki czekoladowo-ślazowe, tort z aloesem i z poziomkami itd.). Pod koniec książki znajduje się opis przyborów cukierniczych i składników potrzebnych do przygotowania deserów oraz podstawowych ciast.
Wszystkie przepisy są zilustrowane, często towarzyszy im porada szefa kuchni.
Szkoła Cordon Bleu dzieli się wszystkimi sekretami cukierniczymi i Czytelnik naprawdę może zostać prawdziwym cukiernikiem.
Szkoła Cordon Bleu została założona w Paryżu w roku 1895. Z czasem powstała światowa sieć tych elitarnych szkół kształcących profesjonalistów i amatorów gotowania. Nauczycielami są tam laureaci wielkich, francuskich i międzynarodowych konkursów kulinarnych. Są pasjonatami gotowania i z chęcią przekazują swoją wiedzę i doświadczenie studentom z całego świata.
"Trudno się oprzeć tej książce. Klasyka cukiernictwa krok po kroku, a w roli przewodników szefowie kuchni i nauczyciele ze słynnej szkoły Le Cordon Bleu. Nawet ja uwierzyłem, że dam radę! I tego Wam również życzę!"
Bartek Kieżun - Krakowski Makaroniarz, dziennikarz i autor książek kulinarnych
Stan:
Nowy
Szerokość produktu:
23
Wysokość produktu:
28
Seria:
Osprey
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym:
2.52
Wydawnictwo:
Jedność
Tytuł:
Szkoła cukiernictwa 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku
Autor:
Praca zbiorowa
Okładka:
twarda
Nośnik:
książka papierowa
Rok wydania:
2019
Język publikacji:
polski
Gatunek:
Ciasta, desery
Liczba stron:
512
Numer wydania:
1
Forma:
poradnik
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci