• ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU IMU "ZAKWASKA" BEZGLUTENOWE 1 g (2 FIOLKI) - VIVO

34.78
szt. Do przechowalni
Cena przesyłki 17.49
Paczkomaty InPost 17.49
Przesyłka kurierska 18.49
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.01 kg

Zamówienie telefoniczne: 691-913-157

Zostaw telefon
SKŁADNIKI
Maltodekstryna, liofilizowane szczepy bakterii: Bifidobacterium lactis (2 szczepy), Lactobacillus acidophilus (2szczepy), Lactobacillus casei, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium infantis
OPIS
Zakwasek Imu-JOGURT to starter do domowego przygotowania jogurtu zawierający probiotyczne szczepy kultur bakterii m.in. Bifidobacterium Lactis oraz Lactobacillus acidophilus. Ze względu na swoje właściwości szczepy te są częstym składnikiem produktów osłonowych stosowanych w trakcie i po antybiotykoterapii, przyjmowanych od pierwszego dnia zażywania leków. Domowy JOGURT uzyskany z Zakwaska cechuje się maksymalną świeżością.
Fiolki po 0,5 g.
IMU-JOGURT polecany jest:
+ przy częstych infekcjach i przeziębieniach
+ dla dzieci od 6 miesiąca życia, dorosłych i seniorów
+ w diecie codziennej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1-3l MLEKA pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temperatury od +37 do +43 stopni Celsjusza. Do MLEKA dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin - JOGURT dodatkowo zgęstnieje. Spożyj go do 5 dni. Uzyskanym jogurtem możesz zaszczepić MLEKO jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek jogurtu na 2 litry MLEKA.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g gotowego produktu
Wartość energetyczna - 242 kJ/58 kcal
Tłuszcz - 2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,4 g
Węglowodany - 5,9 g
w tym cukry - 5,6 g
Białko - 4 g
Sól - 0,13 g
ZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8deg;C
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci