• POWIDŁA ŚLIWKOWE 320 g - KROKUS

32.16
szt. Do przechowalni
Cena przesyłki 17.49
Paczkomaty InPost 17.49
Przesyłka kurierska 18.49
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.57 kg

Zamówienie telefoniczne: 691-913-157

Zostaw telefon
SKŁADNIKI
śliwki, cukier.
OPIS
Sporządzono z 215 g owoców na 100 g produktu.
Powidła śliwkowe produkujemy ze śliwek węgierek, ponieważ właśnie z tej odmiany wychodzą powidła najlepsze: o intensywnej barwie i wyrazistym smaku. Śliwki przecieramy wraz ze skórką przez gęste sita, dzięki czemu powidła mają gładką konsystencję a cenne wartości odżywcze ze skórki są zachowane. Następnie zagęszczamy je w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80deg;C) co pozwala zachować więcej cennych wartości odżywczych niż w produktach przygotowywanych w domu.
Powidłami śliwkowymi można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Piernik przełożony tymi powidłami zyskuje szlachetny smak. Powidła śliwkowe dobrze łączą się z naturalnymi serkami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli. Można z nich również przygotować ciekawy sos do mięsa lub zupę śliwkową.
Powidła śliwkowe:
- produkowane z węgierek
- całe owoce przetarte ze skórką
- gładka, smarowna konsystencja
Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 983 kJ/231 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 55 g
w tym cukry: 52 g
Białko: 1,5 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci