• MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA BIO 500 g - PROBIO

32.47
szt. Do przechowalni
Cena przesyłki 17.49
Paczkomaty InPost 17.49
Przesyłka kurierska 18.49
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.52 kg

Zamówienie telefoniczne: 691-913-157

Zostaw telefon
SKŁADNIKI
mąka z sorgo*, skrobia kukurydziana*, mąka gryczana*, mąka kukurydziana*, kaszka gryczana*, skrobia ziemniaczana*, len brązowy*, słonecznik łuskany*, mąka ryżowa*, sól morska, psyllium*, pestki dyni łuskane*, kminek łamany* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Sypka mieszanka do przygotowania chleba.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do 500 g mieszanki dodać 750 ml letniej wody i 14 g świeżych drożdży. Wymieszać. Gotowe ciasto o konsystencji ciasta naleśnikowego wlać do natłuszczonej masłem i posypanej mąką formy, przykryć i pozostawić na 40 min do wyrośnięcia. Piec 10 min w nagrzanym do 250deg;C piekarniku, a następnie 30 min przy 190deg;C. Chleb wyjąć z formy i dopiec 10 min do uzyskania złocistej skórki.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1497 kJ/358 kcal
Tłuszcz: 5,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 66 g
w tymcukry: 0,8 g
Błonnik: 6,0 g
Białko: 7,2 g
Sól: 2,5 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SEZAM.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25deg;C.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci