-
HERBATA ZIELONA KUKICHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA
Symbol:
64.50
Cena przesyłki | 17.49 |
Dostępność | Duża dostępność 84 szt. |
Waga | 0.14 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5904730935739 |
Zamówienie telefoniczne: 691-913-157
Zostaw telefon |
SKŁADNIKI
Zielona herbata kukicha* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Kukicha to zielona herbata, której skład w całości tworzą gałązki i łodygi liści - te części herbacianych krzewów, których nie znajdziemy w innych herbatach. Stąd też jej nazwa: „kuki#8221; w języku japońskim oznacza łodygę lub patyk. Kukicha powstaje przy okazji produkcji innych zielonych herbat kiedy blaszki liści są oddzielane od pozostałych elementów. Jej smak przez to jest zdecydowanie inny: delikatniejszy, słodszy i lekko orzechowy. Dzięki znikomej zawartości kofeiny kukicha świetnie nadaje się do picia dla dzieci, kobiet w ciąży i o późnych porach dnia. Z tego względu jest też, razem z hojichą, często rekomendowaną herbatą w diecie makrobiotycznej. Kukicha posiada też wysoką zawartość relaksującej teaniny. Teanina w liściach w procesie fotosyntezy zmienia się w taniny, które dają „gorzkawy#8221; posmak w herbacie. Ponieważ fotosynteza nie zachodziw łodygach, mają one naturalną wysoką zawartość teaniny. Moya Kukicha to najwyższej jakości kukicha, która powstaje w procesie produkcji matchy kiedy liście i łodygi są odseparowywane od arachy (blaszki liści herbaty - półprodukt matchy). W odróżnieniu od zwykłej kukichy jest bardzo delikatnie prażona (dużo krócej niż hojicha). Dzięki temu uzyskuje silniejszy aromat i ciemniejszy żółto-brązowy kolor.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ilość herbaty: 3 g na 250 ml. Czas parzenia: 2-3 min. Temperatura parzenia: 80-90 stopni Celsjusza.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zielona herbata kukicha* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Kukicha to zielona herbata, której skład w całości tworzą gałązki i łodygi liści - te części herbacianych krzewów, których nie znajdziemy w innych herbatach. Stąd też jej nazwa: „kuki#8221; w języku japońskim oznacza łodygę lub patyk. Kukicha powstaje przy okazji produkcji innych zielonych herbat kiedy blaszki liści są oddzielane od pozostałych elementów. Jej smak przez to jest zdecydowanie inny: delikatniejszy, słodszy i lekko orzechowy. Dzięki znikomej zawartości kofeiny kukicha świetnie nadaje się do picia dla dzieci, kobiet w ciąży i o późnych porach dnia. Z tego względu jest też, razem z hojichą, często rekomendowaną herbatą w diecie makrobiotycznej. Kukicha posiada też wysoką zawartość relaksującej teaniny. Teanina w liściach w procesie fotosyntezy zmienia się w taniny, które dają „gorzkawy#8221; posmak w herbacie. Ponieważ fotosynteza nie zachodziw łodygach, mają one naturalną wysoką zawartość teaniny. Moya Kukicha to najwyższej jakości kukicha, która powstaje w procesie produkcji matchy kiedy liście i łodygi są odseparowywane od arachy (blaszki liści herbaty - półprodukt matchy). W odróżnieniu od zwykłej kukichy jest bardzo delikatnie prażona (dużo krócej niż hojicha). Dzięki temu uzyskuje silniejszy aromat i ciemniejszy żółto-brązowy kolor.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ilość herbaty: 3 g na 250 ml. Czas parzenia: 2-3 min. Temperatura parzenia: 80-90 stopni Celsjusza.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- Producenci